Pages

Wednesday, November 26, 2008

pasir pekan in memory=)

bachokmate....=)
i'm da monitor..

paje smart sokmo bunga dikelilingi kmbang2 busuk..hahaha
atuk bersama dua cucunye, syamimi n k.we

anugerah pemain alat music terbaik peringkat bachok...


at da last day..terima kasih cikgu!!!

restoran herba, pasir puteh



bersama body builder, p.puteh.hahaha




muka2 kelaparan



salahudin tok joro....



mampukah dikir barat ditubuhkan di maktab teknik??!!







jalan2 di petang hari..





harizal smart




walaupon berusia, tapi angin tinggi.....=)





sesi latihan



tesco kota bharu..anugerah escalator terpanjang di malaysia




pemain gong antarabangsa...hehehe




bersama anak2 orang asli




bowling....



23 .11.08-29.11.2008

bertolak from umah pagi 23 tue...nek kete perlahan je..hujan terlalulah lebat..kak we follow je sampai la umah paje n berkumpul trus ke pasir pekan..





kekuatan anggota seramai 8 teruna lelaki( mat anih, atok nik, paje , syah, harizal, wan naziri, salahuddin n 3 anak dara (k.we, syamimi, n ziana)...hehehe..berkamponglah kami di pasir pekan selama seminggu..biar hujan selebat manapon, if prot tue berbunyi, jom2, penohkan kete kte gi refill prot tue dlu...he3..of course la syamimi menjadi juara bab2 ni....hahahha



lthan from 9 am-12 pm..lpas tue, duduk je dalam blik terperap melihat gelagat anak2 org asli yang ak sendiri pon rase pening n kdang2 nk marah cz azan2 pon xreti nk senyap...tapi, xleh marah sangat..merekakan ada lesen bsar yang dlu pon kte pernah ade iaitu CHILDREN license!!! name yang selalu dilaungkan oleh guru mereka kerana degil ialah zulizi..n one more QASEM!!!hahaha..mmang orang nama Qasem ni tuannya agak brutal ckit walaupon di mana saje berada...


cikgu yg mengajar kami pula sngatlah melucukan..Cg Ghani...xsuke marah2 tapi kdang2 tue kna perli jugak....xpe lah..dh name nk pi menuntut!!pemain2 gedombak;ak, tsn, kak we, syamimi, n ziana...kesi ;slahudin besi gong; atok nik, geduk; mat anih harizal gendang; paje canang; wan naziri...hehe..



apapon, ni masih blom berakhir ade 2 hari ag....apapon , ak sangatlah hepy n sekurang-kurangnye dapat bljar sesuatu yang atuk nik pernah bgthu die pernah men 215 tahun dlu.die xnak anak cucu die lupe bnda2 cam2.hahaha..jange mrah nik!!!
29 .11.2008
dah abis kursus permainan muzik tradisonal...jutaan penghargaan buat cikgu ghani ..sekeluarga...moga2 permainan ini tetap dapat dwarisi sampai ke anak cucu(kata2 nik)..hahaha..selamat jalan buat harizal, tsn n wan tok batin.,,,,hahaha..ada mase dan panang umur silalah dtang jalan2 kat negeri Cik Siti Wan Kembang ni.'ak sebenarnye syang kat saing2..xleh lama2 ni bercakap ni..nk menangis..sob..sob..sob'(petikan kata2 salahudin).so nama kumpulan permainan music tradisonal ni sob..sob..sob dengan mendapat persetujuan daripada pn munirah!!!hahahah.k ChoWwwwwww...

8 comments:

nurulezzati MS said...

bnyk nye gamba elley. hehe. gurau je lah sengal.

ohh bestnye maen muzika tradisional. pastu maen bowling lah bagai. bergembira ehh korangg :)

y ela, at least boleh belajar sesuatu yang baruu. aku blaja origami je memanjang. hehe.

ok, selamat bergembira pres!

:)

ziharusan said...

wey, bagos la korang. Mewarisi legasi tradisi Tok Nik. hahhaha

nanti ble ajar aku.

MuJahId_DidIeY said...

hehehe...eh, xpe zati..ak dah berani nk perli kau...
origami tue pe benda sengal puteri???

MuJahId_DidIeY said...

ye la zham..
if not, nanti kecik hati die...
dah la dah tue
hahahah

nurulezzati MS said...

origami tuh lipatan lah sengal. haish. haha.

KaWaN dArI SeBeRaNG said...

weyh... guano aku raso nk cincang ore nih... hahahahahha,,..

KaWaN dArI SeBeRaNG said...

weyh... panas nok cincang ore braso tuh.,.. hahahahaha..

MuJahId_DidIeY said...

hahahaha...
relax din..viaso r tue..
hahahah