Pages

Friday, January 9, 2009

at the end of my fantastics 'honeymoon'













hampir2 sama saiznya..haha




apih di pantai irama, BACHOK!!
berbual di di malam ari...


jgn nk memilih sangat makan tue!!!
assalamualaikum....ape2 khbr bapak2 ibu2 yang mmbace ruangan blogku ini....hehe(terpengaruh kerna bnyak sangat kutonton indonesia punye crite...).."MUTIARA is da best.bru je balik makan kat klcc bachok di tepi kuboran bu'...dapat pelepasan from papa.hehe..ajaib gak tue. sedar xsedar dah 1 bulan 25 hari ak berbulan madu di umahku ini...da sampai penghujungnya. jgn duk kate ak tido n makan je eh...bnyak jgak ak bekerja...hahahha

of course lah da cuti lame conpem la bnyak yang kulakukan...LEMBU!!!!dah la busuk, pas2 kdang2 memilih makan...ei, mmang btol2 mmbuatkan diriku ni xsehaluan ngan lembu..tapi, bak kata orang2 tua xkenal maka xcinta...ble dah knal jatuh cinta pula..hahaha..ape yang lawaknye??!!ak pon xthu....tpi seronk la jga lembu2 ni.terasa nk jdi lembu plak..hahahha
..eh, JANGAN!!!ak xnak hidungku diikat dan xbebas..manusia adalah sebaik2 ciptaan Allah..mukhsin, kimie, boboy jga diri baik2....tuanmu ingin sambung blaja di maktab perguruan...jgn sedh2...xkan lah sebab nk jaga kamu2 sume sya xdapat blaja...bnyak chantek...!!ade tuan baru,...yang ni ak harap2 kamu2 lembu itu tdak memberikan tekanan kepadanya ..tuan muda Amiri....hahaha.nanti makin trok jerawatnya.;)

ak pagi2 suke je makan nasi belauk.hahah..mak cik nasi belauk tue,'adik, awal makan, sempat solat suboh x'???huh, makcik, mulut xde insuran ke...hahaha..ak solat la..!!.xponteng punye....n ak bkan gune duit ak sendiri pon.duit from mama bagi..haha..kdang2 balik kat umah buat2 makan padahal dah makan nasi berlauk..tue sebab brat dah mencecah .....kg ni...hik3...=)kat maktab conpem xleh lwan kesedapan nasi berlauk kat pntai damat tue...

Chiku...!!ish, ni lah ak rase pengalaman paling riang bercampor xcited bngat.....papa yang bawa...perjalanan hampir2 160 km ke sana .bertolak kul 5 pagi.ade ke patot ak xisi mnyak kete...dah tersedut kete tue..nsib bek xmati tgah hutan...hahaha.bwa pndai la, isi mnyak xpndai ckit....n yang paling epinye ak bwak je motor cross kat sane...dh la dalam hujan .berselut!!!kdang2 nak terbalik...xbese beb..yang paling peritnye, nek motor dalam hjan...sejuk wei!!kwasan berbukit...-1 darjah celcius kot!!!hahaha..tipu je tue...n pengalaman membaja di kala hjan lebat sangat lah sejuk.d kala deraian hujan menghempas diriku ini, terasa bagaimana susahnya kte utk merasai secebis kesenangan dalam hdup di zaman dunia yang xmengenal erti simpati ni.berpujangga la ckit.xkan nk bace crite je...!!he3..sampai balik tue rase nk demam sangat..tapi xdemam pun..hahah

actually(zeti punye conjuntion), hahaha...ak sngatlah epi duk umah n lewat seminggu gi dr orang len...pagi2 tue ak tgok je bdak2 duk kayuh basikal mereka....kul 6.25 pagi...berseorangan plak tue..ade tgah tunggu bas sekolah...ade tgah tunggu taxi.berjalan kaki.mcam2 la...demi memperoleh segenggam kejayaan yang menuntut usaha yang tdaj mengenal keperitan dan kepenatan..nasihat from abang didiey..sabar lah adik2 ye...ble da masuk maktab cam abang ni bleh rilex la ckit..hahaha..n den ak bwa je adik ak, apih mnum2 air kat pntai.sambil2 menikmati angin2 pantai...makn fishball(yang ni xleh bnyak2..MAHAL!!)..keropok(yang ni RM 1 da ckup)...hahah


kini dah abis tempoh utk sume tue...ada terasa hati kususun sepuluh cari memohon kemaafaan from sume especially papa n mama, along, angoh, pok yan, che yie,ct(sory ti, abg cik guraw jah musim2 cuti ni), aje n adik apih...doakan abg cik selamat memasuki semeter baru ni...insya-Allah dan rakan2 sume...eh, xlupe buat mok , mek n ayoh(datuk n nenek2ku)...boboy, muksin, kimie...jgn ego sangat...ular meyusur akar tdak akan hilang biasanya..haha..nasihat mama!!bajet nk gi blaja oversea....lpas ni balik plak after 2 weeks... hahahha...k assalamualaikum...!!

2 comments:

ziharusan said...

wa.. bagus2. naekkn lg berat anda. hahahhaa

MuJahId_DidIeY said...

hahaha...sengal eh ko zham...blasah kang...eh tak de la..
sory my new monitor...
ops, math 1 monitor...hehe