Pages

Friday, November 12, 2010

Salam perpisahan sahabatku....


selamat menjadi cikgu yang baik!


Abang Wan( semoga dikurniakan bakal isteri yang solehah.Hi3)


Faruz( Kagum dengan ilmu tajwid dan lagu bacaan Al-Qurannya)


abang Aiman ( teman seperjuangan nasyid 2009)


Abang Fakri; mantan pengerusi kelab 2008....
( kagum dengan kata-kata nasihatnya)


Situasi di awal pagi membuatkan aku tidak tahu
ingin ke mana....jam menunjukkan pukul 6.15 pagi....
Nak ke Faroq roti canai pun masih belum buka...;D
Termenung memikirkan 6 bulan aku di semester
4 pengajian aku di sini.....Alhamdulillah, sudah pun
3 tahun setengah aku di sini......

Setiap pertemuan pasti ada perpisahannya....
Tahun 2010 merupakan penghabisan kepada seniorku
di semester 8 di institut ini.....tidak semua seniorku itu aku
akrab rasanya....namun, ada juga yang terlalu rapat....
Especially sahabat seperjuangan dalam Kelab Asy-Syakirin...
Bermula daripada mula-mula mendaftarkan diri di IPG ini,
aku tidak sunyi daripada mendapatkan pandangan dan
menerima nasihat mereka dalam pelbagai perkara.....
Sama-sama bekerja keras menjayakan setiap aktiviti....
seperti Kem Pengenalan Tarbiah Islam, Program Berbuka Puasa....

Rutin inilah menyebabkan aku terasa sangat kehilangan
apabila senior-seniorku ini sudah tiada di IPG ini
pada tahun hadapan....
Moga2 Allah akan mengurniakan pengganti kepada insan-insan yang
aku hormati ini....moga perjuangan dakwah ini tidak disulitkan kerjanya...
Ya Allah, jadikanlah mereka ini sebagai seorang guru yang
akan mengajar mengikut cara yang ditunjukkan oleh
Rasulullah s.a.w dan cara yang diredhai Allah....
Selamat Berjuang....=)

2 comments:

Nazirul said...

Salam...

didi..
wahh sedihnya baca...
tapi napa takde pasal akue nie...
argghh...

hahah..
guro2..
InsyaAllah, semua pasti baik..
kan kita sume syg Asy-syakirin..
pasti sume berjalan lancar..
sedih juga nak tgglkn kamu..
tp... kehidupan perlu diterskan..
thnks jadi junior2 yang baik...
korg mmg best n aku suka korang walaupun korg tak suka aku..
huahahha....

apa2 pun, all the best...
jaga diri molek2..
jaga asy-syakirin baik2...
jaga plak junior2 kamu baik2..hehe..

insyaAllah, ada rezki jumpa lagi..
tak jumpa kat sini, kita jmpa kat dunia kekal nnti..:)

salam ukhwah dari nazz_ace..('_<)

Mohamad Taqiyuddin Bin Ahmad Fikri said...

wslm....
eh ye ke?
ayat slumber je kot....
a'ah, sori bang..gmbar abang xjumpe pg td...
insyaAllah, nasihat kalian sentiasa terpaku dalam hati ini...
semoga dapat terus menggunakan pengalaman di sini sebagai suatu jalan utk mengplikasikan di sekolah kelak....ada masa pnjang umor jgn datang sini ag...hahaha
silalah datang lagi...