Pages

Monday, May 17, 2010

bukan hak aku....







17 Mei 2010....
sambutan hari guru peringkat IPG Kampus Pendidikan Teknik, dirancang oleh Jawatankuasa Perwakilan Pelajar(JPP) , TESL Students....alhamdulillah..semuanya dilihat begitu meriah oleh gelagat para pensyarah dan guru-guru pelatih.... yg begitu seronok melibatkan xtvt yg dirancang oleh JPP dari awal pagi sehinggalah pukul 1.15 tempohnya hanya 5 atau 6 jam.. tetapi persediaannya memakan masa semingggu.... nasib baik aku tidak dipilih utk menjadi JPP tahun ini... dan tak perlu bersusah payah nak buat preparation hari guru... tapi at least aku RETI mnghargai penat lelah shbat2 aku yang bergelar JPP... awal tahun 2010, tyme mencadang nama utj jd JPP bukan men pro dan mahir, manusia2 ni... tetapi bila tiba masa dan saat shbat kita perlukan pertolongan semuanya lepas tangan.... exam ?! ye la..mngkin IPG kita dah 'meluluskan' JPP tahun ni boleh ambil exam sedikit lewat... sebab mereka cbuk buat preparation cube ko pk sendiri la kan?! yg xnak datang tue mg punye hal la... tapi ni mmang tugas WAJIB ! dah bnyak kali ak perhatikan..jgn sampai tersembur kata-kata pedas aku ni, baru ko reti mcam mana naiknya darah bila kewibawaan kita tercabar... so, better beringat! Tapi sahabat2 sekalian, tue hnyalah luahan hati aku... susah aku nk jadi seagresif tue dan mngkin mustahil..... lagipun tu bkan hak aku, nk marah-marah orang ni... maafkan sekiranya ada terasa hati... tapi yakinlah hari ni kita tunjukkan KEMALASAN kita berganda-ganda lagi KEMALASAN tue akan menimpa diri kita suatu hari kelak yng dilakukan oleh org lain.... sama-sama renungkan...=)

3 comments:

Masz said...

aku setuju sgt ni di...

~arisa_miyazaki~ said...

hmm.. takpelah en.didiey..
usaha penat lelah itu akan dibalas sebaiknya.. insyaAllah..

MuJahId_DidIeY said...

fahmi- hehhe...
mung pun pernah merasai mi kan?
heheh..bnyakkan bersabar...=)

anis-hehhe...insyaAllah...